Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hallgatóink sikerei a Kortárs Hangon irodalmi pályázaton

2019. április 30., 11:35
Szép eredményeket értek el hallgatóink a Kortárs Hangon ’19 nemzetközi hallgatói irodalmi pályázaton.

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Miskolci Egyetem idén 15. alkalommal rendezte meg Kortárs Hangon című, nemzetközi hallgatói irodalmi pályázatát. Magyar szakos hallgatóink is indultak a pályázaton, és szép eredményeket értek el.

A zsűri II. díjjal jutalmazta Hubai Gábort (IV. éves osztatlan tanár szakos hallgatónk) Ami hátra van és Szerelmes vers c. verseiért. Mindkettő olvasható a Kortárs Hangon ’19 (szerk. Jónás Zoltán, Káelné Kovács Rita, Eger–Miskolc, 2019) kötetben. Hubai Gábor emellett Miskolci Egyetem Rektori Díját is megkapta.

A zsűri III. díjjal jutalmazta Irlanda Kristófot (III. éves osztatlan tanár szakos hallgatónk) Merülés és Por és hamu c. verseiért. Mindkettő olvasható a Kortárs Hangon ’19 kötetben.

A Várad irodalmi, művészeti lap lapdíjasa lett közlési lehetőséggel Uraky Noémi (I. éves osztatlan tanár szakos hallgatónk). Huszonhat másodperc és Pici hintában hatalmas kezekkel c. versei olvashatók a Kortárs Hangon ’19 kötetben.

A Vörös Postakocsi irodalmi, művészeti, kritikai folyóirat Hubai Gábornak biztosít közlési lehetőséget.

Mindhárom hallgatónknak szeretettel gratulálunk!