Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Pro Scientia Hallgatói Öntevékeny Kör konferenciafelhívása

2019. május 3., 20:55
A Pro Scientia Hallgatói Öntevékeny Kör 2019. június 13-i konferenciájára szóló felhívását közöljük.
Felhívás a VI. Pro Scientia Konferencián való részvételre
Címe: Testek és szövegtestek
Időpontja: 2019. június 13.
Helyszíne: Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, B/2. épület, III. emelet, 317. terem (nyelvész könyvtár)
Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Pro Scientia Hallgatói Öntevékeny Kör által szervezett Testek és szövegtestek című konferenciára. Várjuk a Bölcsészettudományi Kar hallgatóinak jelentkezését, akiknek kutatása szorosabb vagy tágabb értelemben kapcsolódik a konferencia tematikájához. A konferencia fő célja, hogy körbejárja az irodalmi szövegekben megjelenő testábrázolásokat, a testtel kapcsolatos különféle felfogásokat és a szövegtestek működésmódjait, illetve adalékokkal szolgáljon a szövegek és testek komplex kapcsolatának vizsgálatához. Egyaránt várunk egyes művekre koncentráló, valamint a test és a szövegtest fogalmát a különböző diszciplínák felől vizsgáló, az azzal kapcsolatos általánosabb kérdésekre választ kereső elméleti és történeti jellegű előadásokat is. A téma komplexitása és a feltehető kérdések sokszínűsége interdiszciplináris megközelítésekre is lehetőséget ad. 
Az előadásokat a következő tudományterületekről várjuk: irodalomtudomány, nyelvtudomány, történettudomány, neveléstudomány, szociológia, filozófia.
A konferencián 15 perces előadásokkal lehet részt venni. A jelentkezés feltétele a tervezett előadás címének és 10–15 soros rezüméjének elküldése a proscientia.hok@gmail.com e-mail címre 2019. május 31-ig.
A konferencián elhangzó előadásokból egy kötet is fog készülni, melyet előreláthatólag 2020-ban fog megjelentetni a kör.