Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Intézetünk versenyt hirdet középiskolásoknak

Miskolci Kultúrtörténeti Verseny és Diákkonferencia: Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Szekció
2024. január 15., 11:20
A Miskolci Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi intézete pályázatot hirdet középiskolások számára. A résztvevők és a helyezettek a Miskolci Egyetem magyar szakára történő jelentkezés esetén többletpontokat kapnak.
A Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete országos versenyt hirdet: a Miskolci Kultúrtörténeti Verseny Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Szekcióját.
A verseny címe: Miskolci egypercesek
A résztvevők köre: a középiskolák 11. és 12. osztályának tanulói
A verseny leírása: a résztvevők kiválasztanak a fortepan.hu oldalon egy miskolci témájú képet (erről a linkről: https://fortepan.hu/hu/photos/?q=Miskolc ), amelyet Örkény István Egyperces novelláinak inspirációjára kreatív szövegben dolgoznak fel, a címmel együtt minimum 4500 legfeljebb 9000 leütés terjedelemben.
A versenyfeladatok leadásának módja: word dokumentum, a fényképet is mellékelve e-mailben, a következő címre: imre.korizs@uni-miskolc.hu
A leadás határideje: 2024. január 28. 24:00 óra.
A zsűri az intézet oktatóiból áll.
Eredményhirdetés az intézet honlapján és emailben 2024. február 1-jén.
A verseny díjazása: könyvjutalmak.
A Miskolci Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalom szakára (BA és osztatlan tanárképzés) való jelentkezés során a díjazottak a következő intézményi pontokban részesülnek:
I. helyezett: 50 pont
II. helyzett: 30 pont
III. helyezett: 20 pont
A versenyen való részvételért 10 pont jár.